Waarom een P.A. programma?

Het Professional Assistent programma leert jongeren ontdekken waar ze goed in zijn. Ze kunnen altijd meer dan ze denken. Jongeren organiseren activiteiten binnen de domeinen Sport, Dance, Music of Art.

Het P.A. programma werkt hieraan op verschillende manieren. Eerst en vooral door mensen in hun talent te zetten en met vertrouwen hun talenten anderen te activeren.

Ten tweede het werken aan competenties die aansluiten bij het beroepsonderwijs waardoor het succesvol afronden van het traject gepaard gaat met een waardevol certificaat.

Ten slotte het “doe-het-zelf” concept. Na afloop van het trainings- en begeleidingstraject ben je als organisatie in staat het programma zelfstandig te draaien.

Voor wie?

Het P.A.-programma is ontwikkeld voor VSO-scholen en jeugdhulp- en zorginstellingen.

Wanneer kies je voor een P.A.-programma?

Als je overtuigd bent dat jongeren meer plezier beleven in school, werk en leven door herkenning van hun talenten.

  • Als je jongeren vaardigheden wil aanleren die helpen bij een succesvolle doorstroming naar vervolgonderwijs of (vrijwilligers)werk.
  • Als je een zinvolle vrije tijd en bevordering van gezondheid belangrijke thema’s vindt en dat tijdens het P.A.-programma op een actieve manier invult.
  • Als je jongeren in de veilige omgeving van school of instelling wilt ondersteunen bij het ontdekken en uitbouwen van hun talenten.

Een bewezen programma

Het professional Assistent programma bevat een uitgebalanceerd lesprogramma op basis van het succesvolle project citytrainer. Het lesprogramma is ontwikkeld en getest door een deskundig team. Dat team bestond uit jeugdzorg- en onderwijsspecialisten, Special Heroes, WHISE en niet te vergeten de jongeren zelf.

De benadering heeft een positief effect op de jongeren. Uitgaan van datgene wat je kunt, in plaats van ‘werken aan je problemen’

- Docent, VSO de Korenear