Op de foto, Maroesjka leerling De Zonnehoek

Media P.A.iXperium Arnhem:

“Ik vind het heel leuk om media P.A. te zijn, want het is leerzaam om anderen te helpen, iedereen is verschillend. En ik weet veel van computers en programmeren en ik zou het fijn vinden als anderen ook iets van mij kunnen leren.”

VAKGEBIEDEN

Er zijn op dit moment zes verschillende vakgebieden binnen Ik ben P.A. waarin jongeren nieuwe vaardigheden kunnen leren. Je kunt deze aanbieden binnen de veilige omgeving van hun eigen school of instelling, en tegelijkertijd in het voor hen motiverende vakgebied!

Sport: Sport P.A. is gericht op het organiseren van sportactiviteiten, zoals een sportles.

Media: Media P.A. is gericht op het uitvoeren van media-activiteiten, zoals vloggen over een zelfgekozen onderwerp, het geven van een drone workshop of het maken van een beeldverslag.

Horeca: Horeca P.A. is gericht op het meedraaien in horeca-activiteiten, zoals het bereiden en het serveren van een lunch.

Art: Art P.A. is gericht op het organiseren van creatieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld een graffitiworkshop.

Groen: Groen P.A. is gericht op het uitvoeren van groen activiteiten, zoals bijvoorbeeld het tuinonderhoud bij een zorginstelling of het snoeien van bomen.

Techniek: Techniek P.A. is gericht op het uitvoeren van technische handelingen, zoals bijvoorbeeld het repareren van een fiets of het ophangen van lampjes.

 

“Door jongeren die voetballen leuk vinden in de rol van trainer assistent te zetten, leren ze nieuwe vaardigheden. Ze zien ook in dat het soms best lastig is om een les te geven. En dat het vervelend is als iemand niet echt mee wil doen. Dat inzicht nemen ze ook mee in de reguliere lessen. Ze letten nu meer op en dat is voor mij een leuke bijvangst!” – Sportdocent Bijzonder Jeugdwerk.